קונה שהפיל מוצרים בחנות

שאלה:

שלום וברכה,
מילאתי שקית עם שקדים (בחנות פיצוחים), בטעות נפלו כמה על הרצפה (בערך 2/3 שקדים).
חשבתי שאין מה לעשות, והם לוקחים זאת בחשבון אז לא שילמתי על אלה שנפלו.
לאחר מעשה הבנתי שיכלתי לשקול עוד 3 שקדים ( כדי לדעת מהו המחיר שכולל אותם) ואז לרוקן אותם מהשקית, וכך יכולתי למנוע גזל.

האם עלי לחזור לחנות כדי לשלם על זה??

תודה רבה!
תזכו למצוות!!

תשובה:

שלום וברכה,

הנדון בשאלה האם חייבים לשלם על השקדים שנפלו: אם השקדים היו מונחים בצורה שלקיחה רגילה גורמת למפולת של השקדים, הרי זה רשלנות של המוכר ואין חובה לשלם. ואם השקדים היו מונחים בצורה טובה והקונה גרם לנפילת השקדים עליו לשלם עבור השקדים.

בהצלחה.

נימוקים:

קונה שהפיל מוצרים אם המוצרים מונחים בצורה שלקיחה רגילה מפילה פטור הקונה. ולא אומרים שחייב מדין מזיק, אלא המוכר אחראי על הנזק והקונה דינו כמזיק ברשות מאחר ולא עשה פעולה חריגה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שו"ע חו"מ סימן שעח סעיפים ז – ח. שם מצאנו גבי מזיק ברשות שפטור – הילך ברה"ר ונתקל באדם אחר שרץ המהלך פטור כיון שהזיק ברשות. כמו כן אדם אמור לקחת מוצרים מהמדף, ואם המוצרים מונחים בצורה שבקל אפשר להפיל, הוא מזיק ברשות כיון שנהג לפי הכללים, והמוכר הוא נקרא שלא ברשות.