לועג לרש – ציצית בבית הקברות

שאלה:

שלום הרב שבוע טוב,
אם אדם אומר בכניסה לבית קברות שמצוות ציצית שהוא מקיים תהיה לעילוי נשמת כל הנפטרים שם יהיה מותר לו להשאיר את הציצית בחוץ?

תשובה:

זו הערמה בעלמא… הרעיון של עשייה לעילוי נשמה, הוא שאדם מתעורר לעשות משהו לעילוי נשמתם, למשל לומד במיוחד עבורם וכדומה, כאשר אתה בלאו הכי מקפיד על מצות ציצית, אין כל עילוי נשמה עבורם כשאתה מחליט להצהיר הצהרה זו… אין צורך להתחכם כנגד ההלכה, מכניסים את הציצית למכנסים וזה בסדר גמור.

שבוע טוב ומבורך.