ברכה על מיני מזונות באמצע הסעודה

שאלה:

מה הדין באכילת מיני מזונות באמצע הסעודה? האם מברכים על זה או לא? והאם יש הבדל בין סוגים של מיני מזונות? תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

כדי לברך ברכת מזונות באמצע הסעודה, צריך שני תנאים: 1. שזה לא יהיה ספק פת, כלומר יהיה למאפה הזה את כל תנאי פת הבאה בכיסנין, ממולא, דק ונכסס, ונילוש שמי פירות או מתובל מאוד [אף שגם בממולא לבד "המברך לא הפסיד"]. 2. שזה לא יהיה מאכל שנאכל לשובע כחלק מעיקר הסעודה, שיש לו דין של דברים הבאים מחמת הסעודה שלא מברכים עליהם בסעודת פת [תבשיל איטריות וכדומה, שאינו ספק פת אבל הוא חלק מעיקר הסעודה].

למשל וופל ממולא או בקלוואה – שטרודל תפוחים, מברכים עליהם באמצע סעודה.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' קסח סעי' ז.