חלומות

שאלה:

שלום לכבוד הרב
ביום שלישי בערך ב:7:00 בבוקר. חלמתי שאני אצל סבא וסבתא שלי שיחיו יחד עם בעלי בחדר ואנו כביכול צופים בטלויזיה בדמות מפורסמת שהתאבדה לפני כמה שנים בגלל התקשורת( דודו טופז קראו לו). דודו טופז לבש חולצה שחורה והחזיק ספר תורה ונהג בו באגריסיביות תוך כדי שהוא מאוד כועס . אני זוכרת שמאוד פחדתי בחלום, נמנעתי מלהסתכל ואמרתי לבעלי שיעביר ערוץ שלא יתן רייטינג לביזיון שהוא עושה לתורה. למה חלמתי עליו? לא זכור לי שראיתי אותו בטלויזיה או חשבתי עליו?

בנוסף, חלמתי הבוקר בערך ב 7:30 על עוף גדול ושחור ( אולי נשר) שרודף אחרי ואחרי בת דודה שלי , אך במיוחד אחריה והיא מאוד מפוחדת בחלום.

למה באים לי חלומות כאלו?
יש לי מה לחשוש?
אני קוראת קריאת שמע לפני השינה כבר כמה שנים בגלל שבעבר היו לי אפילו סיוטים …
בבקשה פרש לי את החלומות לטובה

תשובה:

אין מה לחשוש היום בכלל לחלומות, זה הכל שטויות של ממש. אנחנו לא יודעים למה המחשבות ביום  משנות צורה בלילה, ומה מהתת מודע המודחק שלנו בא לידי ביטוי בחלום, אבל אין לזה שום משמעות אמיתית, והכל שטויות של ממש.

שבת שלום וחלומות פז.

[אגב קריאת שמע על המיטה קוראים לא רק בגלל שבעבר היו סיוטים, אלא בגלל שזו מצוה, ואנחנו יהודים שרוצים לקיים את כל מצוות ה' באהבה ובשמחה].