בחירת מוסד לימוד – צניעות

שאלה:

שלום!
יש לי שאלה בנוגע לבחירת מוסד לימוד, אני בת 20 וביעוץ לימודים כרגע ונדרשתי לבחור כמה מקצועות שהייתי רוצה ללמוד + מוסד לימוד לכל אחד כחלק מתהליך בחירת מקצוע.
הבנתי שיש בעיה ללמוד בסביבה מעורבת,
אמנם יש מקצועות שאין בהם מסלולים נפרדים אלא רק מעורבים כגון רפואה, ועוד שלא בדקתי לעומק. ויש כאלה מסלולים שמאוד רחוקים ולא בקרבת מקום, ולפעמים עדיף ללמוד קרוב לבית בשל שיקול כלכלי..
ואיני יודעת במה לבחור. האם יש להגביל את עצמי אך ורק למקצועות בהם יש הפרדה בלימודים, ורק למסלול מופרד? או שעלי לבחור את המקצוע שאני הכי אוהבת – ולגבי לימודים מעורבים, רק אחכ לברר האם ניתן?
התחנכתי בחינוך דתי לאומי, ועכשיו אני מתחזקת ומעולם לא הכינו אותי במה צריך לבחור בשלב זה.
אם זה המקום לשאול – אשמח לעזרה בבחירת איזה מוסד לימודים ללמוד בו.
תודה ושבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

מאוד חשוב למצוא מקום נפרד וללמוד מקצוע שמתאפשר ללמוד אותו בצניעות ובאוירה דתית תומכת, לא אוכל לייעץ ספציפית כיון שלא כתבת מה את רוצה ללמוד, ואני גם לא בקי די הצורך במוסדות השונים, אבל מאוד חשוב לא לוותר על הערכים החשובים שלנו בשלב כה מכריע בחיים. מוסד מעורב בגיל הזה משפיע מאוד בצורה שלילית.

בהצלחה רבה מאוד ושבת שלום ומבורך.