רכב שכר שהתקלקל

שאלה:

ראובן שכר רכב משמעון לשבוע במחיר של 700 שח לשבוע. ביום השני לשכירות התקלקל המנוע ברכב ולא היה ניתן לנסוע, ראובן שכר רכב אחר כי היה צריך דחוף את הרכב ועלות השכירות הייתה 2000 ₪ . האם שמעון צריך לשלם לו את ה2000?

תשובה:

שלום וברכה,

שמעון המשכיר לא חייב לשלם עבור הוצאות השכירות של ראובן.

בהצלחה.

מקורות:

השכיר רכב לחברו ונשרף הרכב, אם שכר רכב זה – דרש רכב מסוים, ההפסד על השוכר. ואם שכר רכב סתם חייב המשכיר להעמיד לו רכב חלופי. ונחלקו הראשונים האם כל נכסיו משועבדים לקנות בהמה אחרת או רק הבהמה השכורה משועבדת. רהא שו"ע סימן שי סעיף א. ובסמ"ע שהיא את פלוגתת הראשונים. ובנתיבות שם ס"ק דמבואר שרק בנבלה שדרך למוכרה משועבדת לשכירות ויכול למוכרה, אבל חמור שאין דרך למכור אלא להמתין שתתרפא אין החמור משועבד. ומאחר והרמב"ם והמחבר סוברים שרק אותה בהמה ורק אם דרך למכור, נמצא שאין יכול למכור את הרכב כדי לשכור רכב אחר.