דתן אבירם ואון בן פלת

שאלה:

שלום הרב,
מס' שאלות,
א. מדוע דתן, אבירם ואון בן פלת הצטרפו למחלוקת יחד עם קורח? לא הבנתי את פירוש רש"י.
ב. למה ההוכחה היחידה שמביאים תמיד לכיסוי ראש מהתורה היא עם הכהן שפרע את ראש האישה ולא מאשתו של און בן פלת ששם זה ממש ברור?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

דתן ואבירם היו בכל מקום שהיה מחלוקת נגד משה רבנו. הם הותירו מהמן והם קפצו בעדת קורח לחלוק על משה.

הפסוק ופרע את ראש האשה זה פסוק מהתורה והמדרש של און בן פלט זה מדרש וניתן לומר שזה מדרבנן, ועדיף להביא ראיה שהאיסור מהתורה.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עי' בהעמק דבר במדבר כ"ו ט'
    שהיו שונאי משה ואהרן, ובזה יש להבין מדוע לא חטאו בעגל, ולא מתו במכת חשך, וגם לא בקברות התאוה, כי לגבי הקב"ה חיו באמונה ולא רצו לחטוא. עי, ברא"ש במכת חשך, שלכן לא מתו במשך המכה, כי לא נתייאשו מן הגאולה. וגם בעגל החטא היה נגד שתי הדברות שקבלו מהקב"ה ישיר, לכן לא חטאו. אבל כל המקומות שכן חטאו, זה היה נגד משה או נגד ציוויו.