מגבונים לחים לחולה מבוגר בשבת – כבוד הבריות

שאלה:

האם יש להתיר שימוש בממחטות לחות בשבת במקום צורך גדול [לאדם מבוגר לא לתינוק ] וא"כ איזה סוג יש שמיועדות לזרוק באסלה ויש לתינוקים

תשובה:

אם תמצא ממחטות נייר ולא בד, ותסחט אותם מעט לפני שבת, נראה שיש להקל לאדם מבוגר שיש בזה ענין של כבוד הבריות. כמו כן יש עכשיו ממחטות שבפיקוח הרב ישראל גואלמן בד"ץ מאור הכשרות, אני באופן אישי לא כל כך מבין את סיבת ההיתר ומה מועיל מה שעשו, אבל אם תרצה לסמוך עליהם זו הברירה שלך.

מקורות:

לדעת רוב פוסקי זמנינו מגבונים לחים אסורים בשימוש בשבת, ראה ביאורים בסו”ס ארחות שבת בהרחבה, ולדעת הגר”י נובירט יש להקל רק במגבוני נייר ולא בד, וכמדומני שכמעט כל המגבונים הנמכרים הם מבד ואסורים גם לדעתו, וראה כאן בהרחבה בענין.

על המגבונים בהכשר הרב גואלמן ראה כאן.