לשון הרע על מדריכת כלות

שאלה:

בני גרוש מזה 3 שנים. לפני יומיים התקשרה אליו גרושתו ושיתפה אותו במידע שלא היה ידוע לו בתקופת הנשואין שלהם. ( סך הכל חיו ביחד שבוע ימים). היא סיפרה לו שנוצלה מינית ע"י מדריכת כלות שלה ובגלל הניצול הנ"ל לא הייתה מסוגלת לתפקד כאישה לבעלה. מבחינה נפשית היא הייתה על סף לשים קץ לחייה. הם היו פרודים 8 חודשים בסוף ניתן לה גט. היום היא שואלת את בני מה הם יכולים לעשות כדי להתריע ולמנוע מקרים דומים מבנות ישראל כשרות ותמימות. יש לציין שלא היה לה קשר קרוב ופתוח עם הוריה. שאלתי – את מי ואיך לידע ולהזהיר מפני מדריכת כלות הנ"ל.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, הייתי לוקח את הדברים בעירבון מוגבל… מה שמצריך גם הרבה זהירות בנוגע לסיפור הדברים, ולאחר מכן הייתי מאתר רב חכם ורגוע ולא מתלהם, איש נבון וישר ובר דעת, שקשור לקהילה ומכיר את האנשים, ומתייעץ איתו מה לעשות, כיצד לברר את אמיתות הדברים כיצד לפעול מולה, האם מספיקה אזהרה או שצריך יותר מכך. אבל מאוד מאוד לא הייתי ממהר להחריב את חייה ואת חיי משפחתה, על סמך מידע מפוקפק זה, שמעבר לספק הגדול שיש לי על דבר אמיתתו, אני מניח שניתן לתת לו פרשנויות שונות.