מי גבינה שנפלו על סיר בשרי

שאלה:

שלום רב.
מה עושים במצב שקופסת גבינה מלוחה התהפכה במקרר ומי הגבינה שבה נזלו על סיר בשרי שהיה בו עוף.היו סימנים על הידית של הסיר וגם בסיר עצמו בחוץ.וגם על המכסה.
חממו את האוכל ככה עם כל הסימנים של המי גבינה .מה אני עושה עם הסיר שהוא מטפלון?ומה עם האוכל איך אני אדע אם לא נכנס שמה מי גבינה?מי שאכל האם זה טרף חלילה ומה לעשות עם המכסה של הסיר שהיו סימנים של מי גבינה וחממו אותו ככה?המכסה הוא שקוף מזכוכית.לתשובתכם אודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אפשר לנקות את הסיר, יש להגעילו ע"י הגעלה שלוש פעמים. כלומר, יש להכניס את הסיר למי ההגלעה שלוש פעמים. יש עדיפות להגעיל כל אחת מההגעלות במים אחרים. אם הסיר גדול ואינו נכנס בבת אחת להסיר הרותח עם המי הגעלה, יש לסובב את הסיר באופן שהמים הרותחים יגעו בכל המקומות בסיר.

המכסה גם כן טעון הגעלה, אולם הגעלה אחת מספיקה.

לגבי המאכל, אם בישלו עם שמן או כל נוזל אחר, השמן ממלא את הסיר המכוסה בזיעה, ומסתבר שהיה שישים במאכל כנגד המי גבינה (כולל המי גבינה שעל גבי הסיר), ואם אכן היה שישים המאכל מותר. גם אם אין שמן, מסתבר שלא צריך 'להחזיק ריעותא', אבל זה תלוי במציאות, לדגומא האם המי גבינה נזלו על החור שיש במכסה הזכוכית וכו'.

ערב טוב

מקורות:

נחלקו הדיעות האם הגעלה מועילה לסיר טפלון. שמעתי מהגר"י גנס שליט"א שעל כן יש להגעילו שלוש פעמים (כשיטת בעל העיטור בטור יו"ד קכ"א), ואם אפשר יש להגעיל כל אחת מההגעלות במים אחרים (כדברי החזו"א).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לשאלה אם אכן מי הגבינה נכנסו לסיר לתוך העוף היה מותר לאכול את זה?זה אוכל שכבר בושל ורק חומם בסיר?ומה זה להחזיק ריעותא?

  2. כיון שמן הסתם היה רוטב עם אדים, זה בטל בשישים, להחזיק רעותא הכוונה לומר שבאמת נכנס כשאנחנו לא יודעים… אבל בכל מקרה זה לא משנה ומותר.