חלב על פירות מכלי בשרי

שאלה:

שלום,
אני מרסקת לבן שלי פירות בבלנדר בשרי (לפעמים אני מרסקת בו עוף או בשר)
האם מותר לאחר הריסוק להוסיף חלב לפירות?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מצד הדין, אם הבלנדר היה נקי מותר להוסיף חלב לפירות, אלא אם כן ריסקת בעבר בצל או דבר חריף ביחד עם העוף/בשר, וכמו כן הפירות שריסקת עכשיו כוללים פירות שהן קצת חמוצים כאוכמניות וכדומה.

אולם באופן כללי ראוי להמנע משימוש בבלנדר או בכל כלי אחר למאכלים בשרים וחלבים מפני שדבר זה גורם לטעויות רבות.

בהצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי בצל שידוע בחריפותו ברור וידוע החילוק, אבל מנין הסברא לגבי חמוציות או פירות אחרים חמוצים (ואולי אני טועה וזה לא מסברא ויש מקורות?)
    שהרי כל איסור בליעת הטעם הוא במאכלים חריפים, אבל חמיצות איני בטוח שמעבירה טעם.

  2. הפוסקים דנו רבות בשאלה זו, הרמ"א החמיר בכרוב, ובט"ז ס"ק יב דן לגבי פםירות חמוצים זיתים ומלפפונים כבושים, ובשו"ע שם דן להחמיר בתפוחי עץ חמוצים, כדאי לעיין בסי' צו למצוא הרבה דוגמאות לענין זה.