תביעה בדין תורה

שאלה:

שלום וברכה,
אשמח לעזרתכם, יש חברה מסויימת שהזמנתי דרכה שירות ואז רציתי לבטל והם רוצים לגבות ממני יותר כסף על דמי הביטול ממה שקבוע בחוק(הם רוצים 7% ולפי החוק זה 5%) עכשיו אני רוצה לתבוע אותם לדין תורה,
אשמח שתפנו אותי למקום הנכון, והאם אני צריך לשלם על זה?
כי התביעה בסוף אמורה להסתכם במקסימום 100 ש"ח ואם זה עולה כסף זה לא כזה משתלם והאם במידה וצריך לשלם ונגיד שאני זוכה האם הנתבע משלם או שיש סכום קבוע שעל התובע לשלם? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה כל אחד משלם את הצד שלו, לא ניתן לחייב את הצד המפסיד בהוצאות התביעה [בשונה מבית משפט]. ולכן אם יש לך תביעה של מאה ש"ח לא שווה לך לפתוח הליך של תביעה בבית דין שיעלה לכל צד לפחות מאה ש"ח. במקרים כאלו הצדדים יכולים להתקשר לדיין או לבית הוראה לדיני ממונות והצדדים יציגו את השאלה ויקבלו פסק מיידי ללא עלות.

בהצלחה.

מקורות:

לגבי הוצאות משפט ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בזמנינו רוב ככל הדיינים בבתי דין פרטיים עובדים ללא שכר כלל. התשלום של פתיחת תיק ותשלום של דיון נבלע בהוצאות משרד ולא הולך לכיסם של הדיינים – מי כעמך ישראל – דיינים שיושבים על מדין כדי ללמד לעם ישראל תורת השם ללא תשלום כלל.