מוצרים לשים במכירת חמץ

שאלה:

בס״ד האם קוקוס טחון בשקית 800 גרם (סגורה) של מותג ׳מיה׳, וקופסת חלבה (סגורה) של ׳ששון הקולה׳, ניתן לשמור לאחר הפסח?
מה בנוגע לשקית שמרים יבשים (פאקא אינסטנט 500 גרם) פתוחה?
אנחנו ספרדים ואוכלים קטניות ולפתית אך לא שרוי׳ה.

תשובה:

קוקוס אינו חמץ ובודאי ניתן לשמור, כך גם שמרים, חלבה גם לא אמור להיות חמץ אלא קטניות, אבל כדאי לכלול במכירת החמץ, מחשש שמא התערב משהו.

חשוב לציין, כיון שאנחנו עדיין רחוקים מפסח, מאוד לא טוב לאחסן בבית מאכלים לזמן מוזך כל כך, זה עשוי להתליע…