הקפדה על ממונו של המעביד

שאלה:

לכב' הרב שלום וברכה ,
אני עובד במוסד לימודים כשכיר ומשתדל להקפיד שלא להפסיד חלילה את ממון המוסד כדי שלא להיכשל בגזל .
אני מקפיד בזמן שאיני עובד במשרד לכבות את מסך המחשב , הרמקולים ובסוף היום כיבוי אורות וכו' .
קרה מקרה שיצאתי מהעבודה לזמן מה וכשחזרתי גיליתי ששכחתי לכבות את הרמקולים של המחשב ,נכון שמדובר בהוצאת חשמל זעומה אך מה הדין במקרה שכזה האם יש חשש לגזל ?
אציין שכדי לתקן – לאחר שנכנסתי לעבודה בשעון הנוכחות ,יצאתי שוב משעון הנוכחות אך המשכתי לעבוד כמה דקות על חשבוני ( 10 דק' בערך)במחשבה שאם נעשתה חלילה עבירה הזמן שאני עובד על חשבוני יש בו משום השבה .
האם יש לחוש בדברים שכאלה ואם כן האם מה שעשיתי כשעבדתי על חשבוני היה נכון לעשות ?
תודה על תשובתכם ואיחולי ברכות

תשובה:

שלום וברכה,

כשיוצאים לזמן מה מהמשרד אין חובה לכבות את הרמקולים של המחשב, מאחר ומדובר בהפסד מזערי ולא מקפידים לכבות לפני כל יציאה קטנה. ההנהגה שלך לכבות את הרמקולים ואת האורות הינה מדת חסידות – לפנים משורת הדין. כאשר שכחת לכבות את הרמקולים אין חובת השבה למשרד כפי שהבאנו שאין חובה לכבות. ואם הורדת מזמן העבודה הרי זה חסידות של חסידות.

בהצלחה.