קריאת שם הסבא והסבתא בשמם הפרטי

שאלה:

הורים שרוצים שהנכדים יקראו להם דווקא בשמם הפרטי. כגון "סבא אברהם". "סבתא שרה". וזה רצונם וכבודם. אבל בגלל זה קורה שגם בנם צריך לומר לבניו את שמם של הוריו כגון "נלך כעת לבקר את סבא אברהם" וכד'.
האם זה לכתחילה שהבן קורא כך לאביו. ומה הדין בפניו. כגון לומר לידו לילדיו "ראיתם את המתנה שסבא אברהם נתן לכם" וכד'…

תשובה:

שלום וברכה

בפתחי תשובה סי' רמב ס"ק ו הובאו דברי הפרי חדש שהקל לומר אבא מרי פלוני, כלומר שאם מוסיף לו תואר כבוד מותר לנקוב בשמו, ונראה שאם האב אוהב שקוראים לו כך ומצטרף כאן ענין מחילתו, אזי, בפניו לא יאמר כך, זה גם לא נדרש כי ברור לכולם מי הוא סבא, אבל שלא בפניו שכך הילדים מכירים אותו, וכך הוא רוצה שיקראנו, וגם מקדים תואר סבא – מותר. ואם אביו מצטער בכך שאינו קורא לו כך בפניו, גם יש לסמוך על מחילתו, כמו שמצינו לגבי קימה בפניו שאם הוא מוחל, זה הוא כבודו.