בצל שנחתך בסכין בשרי וטוגן במחבת חלבית

שאלה:

שלום וברכה, חתכתי בצל עם סכין בשרי והכנסתי אל תוך מחבת חלבי וכבר התחמם בתוך השמן. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

במידה ובתחילה טיגנת את הבצל לבד במחבת, המרית והמחבת טעונים הכשרה, המרית זה לא בעיה להכשיר, עושים הגעלה, לגבי המחבת זו בעיה, משום שהגעלת כלים מחייבת נקיון מוחלט של הכלי, מה שלא מתאפשר כמעט במחבת, אם אתם ספרדים יש להקל יותר כיון שמן הסתם הסכין לא היתה בת יומה וכידוע הכרעת הגר"ע יוסף היתה על פי הסתירה שיש בענין זה בשו"ע בסי' צה שבאינו בן יומו יש להקל. תעשה לה ליבון באש של הכיריים משני הצדדים אחרי נקיון מוחלט והשהייה 24 שעות וזה בסדר גם לאשכנזים.

במידה והכנסת את כל הירקות יחד, אין למאכל דין של דבר חריף, והוא לא בולע חלב מהמחבת וגם לא מבליע בה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל