פרווה בתנור בשרי

שאלה:

בסד שלום לרב
אם אפינו בתנור בשר ורצים אחרי זה לחמם בו לחם או לאפות פרווה מה הדין ?
האם צריך להמתין 24 שעות כדי שיהיה ניתן לכול המאכל ושהוא לא יהיה בשרי ?<

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתם ספרדים, די בכך שמנקים היטב את התנור קודם בחומרי נקיון, ואז אם אופים בו פרווה הוא לא נעשה בשרי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ברשות כת"ר לענ"ד נראה שאף לבני אשכנז יש להקל בזה אם מנקים את התנור היטב שלא ישארו שאריות של בשר. והחלות או המאפים הם בתוך תבנית בפני עצמה (שכך הוא הרגילות היום, ואולי אף בנייר אפיה סגי), שהרי איזה חשש יכול להיות, שהרי נ"ט בר נ"ט אין כאן כי המאכל לא נוגע בשום דבר שהיה בו ממשות בשר, כי הוא בתבנית בפני עצמה. ולגבי זיעה גם אין בעיה כי אין שאריות בשר כי ניקו טוב את התנור (ואף אם נחוש שלא ניקו טוב בהמתנת זמן מה שהתנור דולק ודאי שמהני וכמו ליבון קל). וריחא גם כן ברור שאין כאן כי זה לא ביחד עם בשר. אז איזה חשש יכול להיות כאן. וא"כ לכאורה מדוע אין להקל בזה אף לבני אשכנז?

  2. בדיעבד אם זה יאפה נתיר גם לבני אשכנז אחרי נקיון כזה, ורק בדבר שאין בו רוטב כמו חלות, אבל לכתחילה לא נעשה ריחא בתנור בן יומו.

  3. בס״ד
    כבוד הרב
    משמע מהתשובה של הרב שריחא מילתא לכתחילה גם בכלים? שכן אם התנור נקי והתבנית פרווה החשש היחידי יהיה ריחא והרב כתב להחמיר לאשכנזים בזה.