נוסח לשטר הלוואה

שאלה:

שאלני אדם מבוגר. הוא מלווה כספים וחושש מיום מחר.
מה עליו לנסח במיוחד בשטר שלא ינזקו יורשיו במקרה שקורה לו משהו.
כמו"כ האם יש אפשרות לנסח באופן שהכסף ייחשב המוחזק ולא ראוי

תשובה:

שלום וברכה,

החשש שקיים שאם המלווה ייפטר יטען הלווה או יורשיו שהחוב פרוע. ולכן יש להוסיף סעיף בשטר הלוואה שכל עוד השטר ביד המלווה לא יוכל הלווה או יורשיו לטעון טענת פרוע ולא טענת מחילה ולא כל טענת פטור.

הנושא של ראוי הוא לא רלוונטי מאחר וחוב גובים מראוי. ורק אם הלווה ייפטר והיורשים שלו יירשו מהסבא לא ייגבו מהירושה כיון שהם באים מכח הסבא. אבל כל ראוי אחר בע"ח גובה.

אם מדובר בהלוואות של סכומים גבוהים יכול המלווה לדרוש משכון במנהל המקרקעין.

בהצלחה.

מקורות:

בדף הבית של האתר יש נוסח לשטר הלוואה.