טיפה חלבית שנפלה לצד פתוח בתבנית עם עופות האם בטל בשישים?

שאלה:

שלום,
אם נפלה טיפה מים חלבית (מאדים של מכסה של סיר חלבי שבישלו בו מאכל חלבי) לצד של תבנית עם תבשיל עוף ברוטב שהתקרר (רק 2 צידי התבנית היו פתוחים. שאר התבנית הייתה מכוסה) האם צריך לזרוק את כל מה שבצדדים ואת השאר ניתן לאכול מכיוון שבטל בשישים? או שניתן לערבב את כל מה שבתבנית ולאכול מכל התבנית?

תשובה:

ככל שמדובר במאכל עם רוטב או שהסיר מלא ממנו זה בלאו הכי בטל בשישים, ולא צריך שישים דוקא במה שבצדדים, כך שהמאכל כשר, ואת התבנית יש להכשיר [במידה והאדים היו רותחים], בפרט אם גם בתנית למטה היתה חמה.