לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גזל שינה לצורך למידה לילד קטן

שאלה:

שלום,
יש לי ילד בן 4 ובתקופה זו אני ורעייתי התחלנו איתו תהליך של גמילה מטיטול בלילה.
כחלק מהתהליך אנחנו מעירים בעדינות בלילה נושאים את הילד עלינו לשירותים להתרוקן ומחזירים לישון.
המטרה בלהעיר זה
1. שיישאר יבש
2. להרגיל אותו לקום לבד כאשר נדרש להתרוקן.

השאלה האם יש כאן גזל שינה? שכן נאלץ להתעורר אך מיד לאחר מכן נרדם שוב
תודה רבה למשיב!
לירן.

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור להפריע לאדם ממנוחתו הוא איסור של לא תונו איש את עמיתו – שמצער אותו. במקרה שלך שמדובר לצורך למידה עבור ילד קטן, אין בכך איסור, כיון שזה לצורכו של הילד שיגדל ויהיה עצמאי. מה עוד שלקחת ילד קטן לשירותים אין בזה צער עבורו הוא נרדם מיד בחזרה, ולרוב זה רק עוזר לו לישון.

הרבה נחת.