השהיית מעשר כספים

שאלה:

שלום!! האם ניתן להפריש מעשר כספים לתכנית חסכון סגורה למשך עשרים שנה כך שבסוף העשרים שנה יהיה סכום גדול הרבה יותר שאוכל לתת לצדקה?

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום לעשות כך, כי בינתיים הכסף לא משמש לצדקה. יש אפשרות אחרת, שיש עושים כך, הרי מותר לחתן ילדים מכספי מעשר ככל שהתחייבת על כך מראש על דעת כן, ממילא אפשר חלק מכספי המעשר להפריש לגמ"ח הלוואות שבינתיים משתמש כל הזמן עם הכסף לצורך הלוואות גמ"ח וחסד לאנשים, ואז כאשר הילד בא להנשא למשוך את הפקדון ולתת לו.

מקורות:

ראה אהבת חסד ח"ב פרק יח.