פירעון חוב לפושט רגל

שאלה:

הוכרזתי כחדל פירעון (הליך מקביל לפשיטת רגל), לאחר שבית המשפט הכיר בחוסר יכולתי להחזיר חוב
מה דיני על פי התורה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מופיע כבעל חברה בע"מ והחברה הוכרזה במחדל פירעון, אין לבעל החברה חובת תשלומים, מאחר וכך הוא התנאי שהחוב משתלם רק מכספי החברה ואם החברה הפסידה אין חובה להשיב את הפירעון.

אם אדם פרטי לקח הלוואות או קנה בהקפה והוכרז עליו כפושט רגל, לא נפטר מהחובות מחמת הפסיקה של הבית משפט, וחייב להסדיר את חובותיו טיפין טיפין על לסילוקן. או שיתפשר על הבעלי חובות שיסכימו להתפשר על החוב ויבואו לקראתו במחילה על חלק מהחוב.

בהצלחה.