לתבוע בערכאות קבוצות שמנכלות אלינו

שאלה:

שלום וברכה
אני גר בשכונת רמת אברהם בבית שמש הנקרא בפי העם גלובנציץ
אשר כידוע היה עליו פולמוס בענין הקברים אשר נמצאו בו האם מותר לגור שם או לא
והיות שבית שמש הוא עיר שיש בו הרבה קנאים אשר רבותיהם אסרו לגור שם לפיכך אנשים הגרים שם סובלים רדיפות שונות מאותם אנשים על אף שחלק מהרבנים כן מתירים לגור שם
בעקבות כך חלק מהעיתונים אינם מפיצים את העיתון בשכונה וחלק שכן מפיצים בשכונה אינם רוצים לפרסם פרסומות של תושבי השכונה
(לא מדובר בבעיה הלכתית או השקפתי מעצם המודעה אלא רק בגלל המקום מודעות גומות ממקומות אחרים כן מפרסמות)
דיברתי עם עו"ד והוא אומר שאפשר לתבוע את עיתונים אלו כסף רב לכן שאלתי כך הוא:
האם מותר לתבוע אותם עיתונים? (אלו שכן מפיצים בשכונה אך לא רוצים לפרסם ואלו שאינם מפיצים כלל)
והאם מותר לשלוח מכתב התראה?
תודה רבה
נ.ב. נא לשלוח התשובה המלא גם במייל המצוין למעלה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתבוע בערכאות! הן מצד האיסור לתבוע בבית משפט, והן מצד שאין לתביעה זו בסיס הלכתי. האפשרות היחידה לתבוע בבית דין של המקום ובית הדין ייראו נכון אם ואיך לפעול במצב שלכם.

אם יש התנכלות מילולית או מכות ח"ו אז התשובה תהיה שונה. אבל כאשר השאלה רק לגבי פרסום בעיתונות אין לפנות לערכאות.

חשבוני שהטוב ביותר לא להתייחס אלא לפרסם בעיתונים שכן מסכימים לפרסם. אין סיבה להתנכל אליכם – לאנשים שצועדים בדרכי רבותיהם, והדרך הטובה ביותם הוא פלך השתיקה, כאשר אתם נלחמים מולם אתם נותנים להם לחם לאכול.

בהצלחה.