טיפולי פוריות

שאלה:

אנחנו נשואים כשנתיים ולא זכינו עדיין להיפקד, כעת אנו הולכים לכיוון של הפריה לאחר כמה טיפולי הזרעה ומישהו הראה לי שזה לא כזה פשוט הלכתית ורק אחרי הרבה שנים עושים את זה וכו' וכו' רציתי לשאול האם זה נקרא מהר מידי וכן האם הלכתית ילד מבחנה הוא בן לכל דבר ועניין? (אציין שאנו בני 30) אשמח לתשובה מפורטת ואם אפשר גם מקורות תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין בכך כל בעיה הלכתית – בטיפולי פוריות. דעת כמעט כל הפוסקים הלכה למעשה שאין שום בעיה בטיפולי פוריות ולכן הטיפולים ההלו נעשים ומקובלים בכל שדרות הציבור, מכל החוגים והעדות. נכון, המקובל הוא להמתין שנתיים לפני שמתחילים עם טיפולי הפוריות אבל אין זו הלכה פסוקה. מעיקר הדין אדם יכול להתחיל גם קודם לכן, כי במהות של הנושא אין בכך בעיה. אבל כאמור, המקובל הוא להתחיל בטיפולי הפוריות לאחר כשנתיים.

בהצלחה!