חציל רותח שנפל על משטח הכיריים

שאלה:

א. טיגנתי חצילים על כירי גז, ונפל חציל על המשטח התחתון של הגז בעוד החציל רותח, האם החציל נאסר באכילה, כיון שכידוע במשך הזמן ישנם בליעות גם של בשר וגם של חלב ע"ג המשטח. והאם יש חילוק אם המקום נקי עכשיו או לא, ואם הוא בן יומו או לא. ומה הדין כשתוך בן יומו השתמשו בו במים בלבד וגלשו המים על המשטח (או במאכל פרווה אחר), כלומר שלאחר השימוש בבשר או בחלב, השתמשו רק במאכל פרווה רותח והוא גלש על המשטח??
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש שם שאריות בשריות וחלביות לא שרופות זה כמו בני יומם, החציל נאסר, אבל אם זה נקי ואין בליעות מעורבבות בני יומם, החציל מותר, ואם יש בליעות לא מעורבבות בני יומם, אלא מאחד המינים והמאכל פרווה, כמו חציל שנפל על בליעות בשריות בני יומם, אין לאכול עם חלב, אבל בלא בני יומם יש להקל. את השאלה האחרונה לא הבנתי.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה השניה היתה, האם כשמשתמשים בגז במאכל פרווה כגון מים רותחים שגלשו, האם הם עושים את הבליעות שבתחתית ל"בני יומן" כיון שע"י המים הרותחים, שוב יש כאן בליעה, וא"כ לאחר השימוש במים שגלשו, עכשיו גם הבליעות של הבשר והחלב נעשו בני יומן והחציל אסור.
    האם עכשיו הובנה כוונתי??
    וגם יש להעיר, דגם באופן שהחציל נאסר מחמת בליעות בני יומן של בשר בחלב, יתכן שסגי בכדי נטילה ולא לאסור את כל החציל??