ברכת המזון – שיעור עיכול

שאלה:

שלום רב,
קורה שבבוקר אני נוטל ידיים לסעודה ואוכל לחם ומתעכב מלברך ברכת המזון, לפעמים עד הצהריים, השאלה היא האם בצהריים כשאני רוצה לאכול שוב לחם, אני צריך שוב ליטול ידיים ולברך על הלחם? והאם ברכת המזון שאברך בצהריים תפתור גם את הבוקר?

תשובה:

המנהג הזה כמובן לא טוב בכלל… שהרי ככל שאתה לא אוכל אכילה מרובה מאוד, שיעור עיכול הוא 72 דק' שאם הם עברו הפסדת ברכת המזון שהיא מצוה מהתורה! וגם אם תברך ברכת המזון בצהריים היא כבר לא תועיל למה שאכלת בבוקר, וזה ממש ביטול מצות עשה! לכן, כאשר גומרים לאכול מברכים ברכת המזון, ואחר כך בצהריים שוב נוטלים ידים ומברכים. לגבי ברכה ראשונה ונטילת ידים זה תלוי אם הסחת דעת מהמשך האכילה ופנית לגמרי לעיסוקים אחרים או לא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב ווזנר זצ"ל פסק לי, גם
    הרבה אחריי 72 דקות לברך כל עוד שלא מרגישים רעבים מחמת אכילת הלחם,מאחר שמדאורייתא עדיין יש חיוב לברך.