בצל בסיר בשרי וחלבי בני יומם

שאלה:

א. אפינו לחמניות עם בצל בתנור בשרי בן יומו, ואח"כ חיממו את הלחמניות בטוסטר חלבי בן יומו, מה דין הלחמניות והטוסטר?
ב. בישלו בצל בסיר בשרי בן יומו, ואח"כ בישלו את הבצל בסיר חלבי בן יומו, מה דין הבצל והסיר החלבי??

תשובה:

המאכל אסור, משום שיש בו בליעת בשר וחלב בני יומם, והטוסטר והסיר החלבי טעונים הכשרה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. הטוסטר אינו צריך ליבון חמור כיון שהמאכל לא נוגע בו עצמו אלא בתבנית, הבעיה היא לגבי התבנית שהיא לכאורה צריכה ליבון חמור אם האוכל נגע בה עצמה.

  2. שאלתי היתה לגבי התבנית ולא לגבי המעטפת של התנור…
    אבל יש לדון בזה מצד היתרא בלע דבשר לאחר חלב הוא היתרא בלע.
    מה אומר??

  3. בנוגע לשאלה א' הנ"ל שאפו בתנור בשרי לחמניות עם בצל, ואמר הרב שהלחמניות נעשו בשריות, עיין בשו"ת "שאל את הרב" בנושא "תנור חלבי שנאפה בו עוף" (מאתמול, כ"ו טבת) שם כתב הרב שאם אין שאריות חלביות אין לאסור את העוף, ומאי שנא כאן שאם אין שאריות של בשר, הלחמניות נאסרו וגם הטוסטר??