מראה אדום שמתיישן ונעשה חום

שאלה:

בבדיקת ז' נקיים היה נראה שיש מראה אדום, אך כשהתייבש לא רואים אדום, מה הדין? וכן איך יתכן להסתכל על דם שהתייבש, והרי אנו רואים פצעים שמתייבשים והם נהפכים לחומים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מחולקת לשנים: א. לפעמים מצוי שבתאורה מסוימת הלחות שעל העד נראית נוטה לאדמומית, וכשזה מתייבש זה נעלם, זה לא דם אלא טעות אופטית שנובעת מהשתקפות האור הזה בלחות.

ב. מראה שמשתנה צבעו, כאן הנושא של מומחיותו של הרב… בשביל זה לומדים ועושים שימוש חכמים, הרב יודע להבחין מה דם ישן ומה מראה טהור, גם כאשר בעיני אדם אחר שניהם "חומים".