בית מלון בחו"ל בימי הפסח

שאלה:

אחד מבני המשפחה רוצה כעת לקחת את כולם בפסח למלון בחוץ לארץ. ומתכוין לסגור חדרים בבית מלון בימים הקרובים.
רציתי לדעת איזה דברים בהלכה צריך ליתן עליהם את הדעת, בבית מלון בפרט בחו"ל. [בענייני כשרות, ושבת, ועוד]
אם יכול הרב להרחיב מעט, כדי שנדע כיצד לקיים את ההלכה באופן הראוי
תודה רבה
זה בשביל משפחה מורחבת גדולה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית בנוגע לפסח, חשוב לדעת שהכשרות לפסח עוד יותר מורכבת מכל השנה, משום שהיא כוללת הכשרה לא רק ממאכלות אסורות אלא גם מחמץ, וכן משום שמאוד מוגבלים לאוכל של המלון, ואין אפשרות להסתדר לבד בחוץ. כמו כן מדובר בימים רבים של סעודות חגיגיות שלא ניתן לאלתר לבד. לכן מה שחשוב זה קודם כל לדעת שהמקום מפוקח בכשרות מהודרת לימי הפסח.

הדבר הזה יועיל גם לבעיות הנוספות הקיימות, למשל לגבי שבת, חייבים לוודא שהכניסה והיציאה מהמלון ובחדרים אינה כרוכה בפעילות חשמלית, וכן שאין חיישנים בחדר להדלקת האור והמזגן, מה שלא יאפשר שם כניסה ויציאה בחג ובשבת. כמו כן המעברים בחדרי המדרגות לא כרוכים בהפעלת אור. וכן שאתם בקומה שמאפשרת לכם שלא להזדקק למעלית.

מלבד זאת, יש לזכור שכאשר אתם שוהים בחו"ל, אמנם אתם בני ארץ ישראל שלא חייבים ביום טוב שני, אבל אסור לכם לחלל את היום טוב בעשיית מלאכה אפילו בצינעה, לכן אתם שומרים יום טוב שני אבל מתפללים תפילות יום חול.

יש לזכור שבחו"ל בדרך כלל אין עירוב, אנשים שבאים מהארץ רגילים בשבת לטלטל סידור וכדומה, בחו"ל אסור שעון טישיו כלום, כי אין עירוב.

בהצלחה רבה