שאלה:
שלום הרב,
אם ביום חמישי בערב הוכן מאכל חלבי.
וכנראה והתנור חומם חצי שעה.
(והוכן גם עוגה פרווה לפני העוף)
ואז הוכן עוף ביום שישי.
האם העוף היה מותר בדיעבד?
ואם היום הוכן משהו בשרי בתנור ללא חימום לפני הוא מותר באכילה?
תשובה:
אם אין שם ממש שאריות חלב יש להקל בדיעבד.
מקורות:
ראה שו"ע יו"ד סי' קח סעי' א.
שלום הרב,
1) מה הכוונה שאריות?
אם הוכן בתנור כנאפה (שבא מוכן מהסופר) בתוך תבנית כך ששאריות לא אמור להישאר ואם כן אז על הנייר אפיה/מגש.
2) דרך אגב אם הכנאפה הוא עם חמאה נוכרית, זה משנה את הדין?
תודה רבה הרב
1. הכוונה שאין שאריות של גבינה ראויה למאכל בתנור, השפרצות חלביות ראויות למאכל.
2. לא משנה..
השאר תגובה