רצועת תפילין שהתהפכה

שאלה:

מה המשמעות של רצועת תפילין "שהתהפכה" המהווה סימן לא טוב ר"ל. הרי בכל פעם שמניחים תפילין, הרצועות מתהפכים תוך כדי הנחה ומיישרים אותם בחזרה.

תשובה:

הכוונה היא לרצועה המקיפה את הראש ששם יש חיוב מדינא להקפיד שלא תתהפך. או בהיקף ראשון ביד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סימן לא טוב? לא זכור לי דבר כזה. זה אסור על פי ההלכה, וזה גם איסור חמור כפי הנראה (מבואר בגמרא ובמדרשים על צדיקים שהתענו על כך), אבל סימן לא טוב? אני לא זוכר שראיתי את זה. יש דברים כמו למשל מי שמתבלבל בתפילה שכתוב שזה סימן רע (ושם זה מובן יותר, כי בסך הכל הוא לא התכוון להתבלבל). אבל דבר שהוא אסור לעשות, זה יכול להיות סימן רע רק אם ארע לו כן בטעות.