הפסק טהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
עשיתי הפסק טהרה ביום הראשון כמו שצריך.. אך ביום האחרון, ביום של הטבילה שכחתי לבצע בדיקה לפני שהלכתי לטבול.. כמה ימים אחרי הטבילה נזכרתי שלא בדקתי ביום הטבילה.. מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

זה גרוע, כי יש מחלוקת הפוסקים אם באופן זה שבדקת ביום הראשון ולא בשביעי האם יצאת ידי חובה, אבל כיון שכבר טבלת וקיימתם יחסים, נראה לי שניתן לסמוך בשעת הדחק זו על שיטות הראשונים שזה מועיל באופן זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לפי הידוע לי (ותקנו אם זו טעות)אם עשתה בדיקה אחת ביום השביעי ,ולפי מה שנכתב לעיל זה מה שהיה,זה בדיעבד בסדר.גרוע זה מאד מבהיל….