המתנה אחר פרווה שהתבשל עם בשר / דבר חריף

שאלה:

תפוחי אדמה שנתבשלו עם בשר ולקחתי ושטפתי אותם האם צריך לשמור שש שעות על אכילתם ואם כן מה יהיה הדין חריף שנחתך בסכין בשרית.אשמח למקורות לעיון

תשובה:

לגבי תבשיל שהתבשל עם בשר כתב הרמ"א שנהגו להמתין שש שעות, ראה שו"ע סי' פט סעי' ג, וראה בילקוט יוסף פט,לג שהגם שהשו"ע הקל בזה, מנהג הספרדים להחמיר בזה כדעת הרמ"א.

אחרי אכילת דבר חריף שנחתך בסכין בשרית לא צריך להמתין שש שעות, ראה הגה' רעק"א לסי' פט וכן פשוט. לאחר אכילת בשרי, האם מותר לאכול דבר חריף שנחתך בסכין חלבית נחלקו הדעות, ראה פמ"ג או"ח סי' תצד א"א ס"ק ו, וראה בדרכי תשובה פט, מב דעת המקילים, וראה קצוש"ע פויפר עמ' פד בשם הגרי"ש אלישיב להקל.