שיעור עיכול בסעודה גדולה

שאלה:

אני מוזמן לאכול סעודת שבת אצל משפחה שתמיד מפסיקים לאכול באמצע סעודה ואולכים בסלון וכדומה ומדברים באמשך שעה וחצי שעתיים
מה דין לגבי חזרת המוצי וגם לגבי בירכת המזון

תשובה:

בגלל הטעויות הקלדה שלך לא הבנתי מה הם עושים… האם נשארים באותו מקום או הולכים למקום אחר… ככלל, שיעור עיכול בסעודה גדולה הוא גדול, לא 72 דק' אלא לפעמים כמה שעות, כל עוד שבעים מהאכילה הקודמת, כמו כן אני מניח שתוך כדי הדיבורים שותים משהו, מנשנשים משהו… כל זה מקשר ומצרף ולכן אין איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קפד סעי' ה ומשנה ברורה שם.