טעות במחיר בחנות מזון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם אדם נכנס לחנות מזון ורוכש מוצרים. והגיע למדף שכתוב עליו לדוג': "3 במבה ב 15 שקל".
לאחר מכן שהגיע לקופה כדי לשלם, הקונה שאל את הקופאי : "סליחה כמה זה עולה?"
והקופאי אומר לו: "3 במבה ב 10 שקל"
עכשיו האם אני צריך/חייב לומר לקופאי שכתוב על המדף מחיר אחר?
או שלא, כי בשביל זה יש את הקופאי ואני לא צריך לומר לו עכשיו כל פריט מה כתוב?
יש לציין שהקופאי במעשה הנ"ל הוא לא בעל הבית.
ואפילו נאמר שהוא בעל הבית הרי הוא מחליט על המחיר בסופו של דבר…

[בסוף התברר שהוא באמת טעה הקופאי והמחיר במדף היה אמת – אבל מה ההלכה אומרת האם אני צריך כל פעם לוודא שאף אחד לא טועה? האם זה מידת חסידות? האם זה יותר מזה?]

אשמח גם למקורות
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

לא צריך לחשוש כל פעם לטעות. אבל אם אתה ראית שכתוב אחרת ממה שהמוכר אמר עליך לשאול אותו שנית שמא טעה. אם יאמר ודאי שלא טעה יש כאן מחילה. אך ראשית כל עליך לברר אולי טעה.

בהצלחה.