שאלה:
האם מותר בשבת לשים במרק רותח אטריות מטוגנות [כמו שמקובל להכין בפסח] שהם כעין חביתה מטוגנת שחותכים לרצועות דקות. או שיש בזה בעיה של בישול אחרי טיגון.
תשובה:
שלום וברכה
ככל שמדובר בטיגון בשמן מועט ולא בשמן עמוק, נסתפק המשנה ברורה אם זה נחשב בישול או לא, וממילא יהיה בזה את כל הכללים של בישול אחרי אפייה.
מקורות:
ראה שו"ע סי' קסח סעי' י ומשנה ברורה שם.
וזה שכל הדבר הנצלה הוא נוזל ולא מוצק. זה לא הופך את זה לבישול?
זו שאלה מענינת, לדעת הגרי"ש אלישיב ודאי שלא, הוא החמיר אפילו בקוגל איטריות שנחשב מאפה כיון שנדון על שם סופו, אבל מעבר לכך ההגדרה של בישול ואפייה הוא תמיד במבחן התוצאה, כלומר האם זה יראה אחרת בעקבות הבישול במים… ו8כאן נראה לי שמבחינה זו זה נחשב אפוי.
השאר תגובה