ציור רב בידי אשה חוזרת בשאלה

שאלה:

לאחרונה נתקלתי באומנית חוזרת בשאלה שמוכרת ומפרסמת ציורים של רבנים,
האם מותר לקנות כזה ציור ,זה פוגם ביראת שמים בבית?
האם למחות בידה או שפשוט לא לקנות.

תודה רבה

תשובה:

אין איסור לקנות וזה לא פוגע ביראת שמים, באופן עקרוני אם אפשר הייתי תומך בצייר ירא שמים וקונה ממנו..

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כחם של השואל ושל הרב העונה
    אך בלי קשר לעצם הנושא, הייתי מציע (וכבר הצעתי זאת במקום אחר) להמנע משימוש במושג "חוזר בשאלה". ביטוי מאד לא חכם שכנראה נוצר בטעות כהיפך למושג "חוזר בתשובה". על איזו שאלה מדובר כאן? שאלות באמונה? הנסיון מוכיח שנדיר למצא כיום אחד שיש לו כאלו (וגם אם כן, מה הקשר "חוזר"? לאן חוזר?). יש ה"מעדנים" את המושג וקוראים להם "יוצאים בשאלה". שוב, אני מבין שיצאו מעולמם, אבל איזו שאלה?

    אפשר לכנותם "דתי לשעבר" (חלקם מכנים כך את עצמם), אפשר גם כל כינוי אחר המזכיר את זה. עדיף להשתמש כלפיהם בכינויים מזלזלים.

  2. ממש גם אני רציתי לומר כמעט אותו דבר! מפריע לי שנגררים אחרי ביטויים שכנראה מקורם לא-טהור.
    לעצם השאלה – מכוער הדבר!
    כמו השאלה אם עוף נפל לצואה אם מותר באכילה, התשובה יתכן שמותר אבל מסריח!!
    על עצם השימוש המופרז בתמונות
    ותמונות רבנים ורבנים 'פושטים' וכו'
    מקום לדיון אחר.