מכנסיים לאשה

שאלה:

שלום וברכה,
מדוע אסור לבחורה ללכת עם מכנס (ארוך עד הקרסול) ? האם זה איסור או שסתם בגלל שלא נהוג ללכת ככה בעולם החרדי, ואם זה אכן איסור אז איפה זה כתוב בתורה ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה לכך היא משום שהמכנס מבליט את האיברים – הירכיים ופיסוק הרגלים, יותר מחצאית או שמלה.

בהצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה.

שבת שלום.

מקורות:

ראה רש"י פסחים ג א, שבט הלוי ח"ו סי' קיח. ובפוסקים רבים הובא, שמלבד האיסור הנובע מחמת דיני הצניעות, יש בכך גם איסור של לא יהיה כלי גבר על אשה, אף כאשר מדובר במכנסי נשים הנראות שונה משל גברים, ראה מנחת יצחק ב קח, ציץ אליעזר יא סב.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. תודה, שאלה אחרונה בעניין – נשמע קצת טיפשי אבל צריך להישאל, מה עושה בחורה אם חצאית לא מחמיא לגופה ולא יפה לה (משמין אותה, מזקין אותה, מנמיך אותה וכו") ורק מכנס יפה לה ומחמיא לה ? היש בחורה שלא רוצה להראות יפה ולמצוא חן ? איך תמצא שידוך אם לא תיראה טוב ?

  2. יש מגוון עצום של חצאיות בכל מיני גזרות וצבעים, ואני בטוח שיש מה שמחמיא, כל אשה רוצה באופן טבעי להראות טוב וזה מצויין. בכל מקרה שידוך מגיע בסייעתא דשמיא וסיוע מבורא עולם מקבלים כשעושים רצונו… אני בטוח שתרצי בעל ירא שמים שישמח בכך. בהצלחה רבה מאוד ובשורות טובות בקרוב.