האמנת האותות במצרים

שאלה:

שלום וברכה,
בפרשת השבוע מסופר על משה רבנו שרוצה לדעת איך העם יאמין לו שה' שלח אותו ואז ה' אומר לו לעשות כמה אותות ואז יאמינו לו. אבל לא הבנתי איך זה הוכחה.
א. החרטומים עשו גם אותות.
ב. יש אנשים שעושים כל מיני דברים כאלה מכוחות טומאה.
אם הסימן הוא זה אז היה אפשר גם להאמין ליימח שמו.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אכן כאשר מעיינים במפרשים בפרק ד' האלשיך ובמדרשים, רואים שהאותות לא היו ראיה מחמת עצם היותם ניסים, אלא שהיה רמוז בהם כל מיני דברים לגבי העבר והעתיד של עם ישראל ושל משה עצמו, וזה מה שגרם להם להאמין. כך רואים גם בכל הענין של "ואמרו לי מה שמו" שהיה להם מסורת מה יהיה שם הגאולה וכו'. מחמת העומס באתר הבוקר אני מקצר, תעיין, ותן לחכם ויחכם עוד.