עץ אשוח – עבודה זרה

שאלה:

האם יש מצווה להשמיד עץ ירוק של קריסמס ימח שמו ?

תשובה:

לא מדובר בעבודה זרה, הם לא עובדים את העץ הזה ובכלל רק מעשה אבותיהם בידיהם, זה יותר משהו חגיגי ששמים עליו מתנות… לכן אין חובה להשמיד אבל הנפש היפה סולדת מהמצאות הדבר הזה בבית… והוא גם בכלל בחוקותיהם לא תלכו, יש לזרוק לאשפה. בכלל אם תבדוק בספרי ההיסטוריה תראה שמנהג זה כלל לא קשור לדת הנוצרית, זה בא לסמל את הפריחה בחורף, ובכלל היו כתות נוצריות שהתנגדו להצבת העץ כיון שראו בו כעין פסל האסור על פי הדת הנוצרית וכו'…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מחילה מכבוד בית ההוראה, אני מחזק את דברי הנפש היהודית הסולדת מזה, לי אישית זה צורם בצורה חזקה כל כך שאני חש ברע רק מלראות כזה עץ