קדיש אחרי קריאת התורה

שאלה:

מי שנהג לומר קדיש בתוך י"ב חודש על אחד ההורים לאחר קריאת התורה בשני וחמישי אעפ"י שלא עלה לתורה, וזאת עפ"י דברי הרב בחזון עובדיה (אבלות ח"א עמ' שנג) שכתב שראוי ונכון לעשות זאת, ורוצה לבטל מנהגו האם צריך לעשות התרת נדרים, או שיכול לסמוך על התרת הנדרים שעשה בראש השנה?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך אפילו לסמוך על המודעה, הרי ברור שלא קיבל זאת על עצמו כהנהגה קבועה, אלא לשהתדל מתי שיתאפשר לו להרויח עוד קדיש, ממילא אין כאן נדר.

בשורות טובות.