פיצויים בעקבות פיטורין

שאלה:

שלום רב
פוטרתי לאחרונה מעבודתי בעמותה תורנית שעבדתי בה כ 8 שנים, ב 4 השנים הראשונות קיבלתי את שכרי כמלגה וב4 השנים האחרונות קיבלתי שכר בתלוש, יש לציין כי אופי העבודה היה זהה במשך כל 8 השנים.
בעת פיטורין ע"פ חוקי המדינה אני זכאי לתשלום בסכום של חודש עבור כל שנה שעבדתי.
שאלתי היא האם אוכל לדרוש פיצויים ע"פ ד"ת גם עבור התקופה שקיבלתי את שכרי כמלגה מהעמותה.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל אם קיבלת את המשכורת כמלגה או בתלוש. כל עובד שעבד תחת מעביד זכאי לקבל פיצויי פיטורין כמנהג המדינה, ולכן גם אם עבד ללא תלוש זכאי לפיצויים אחרי שפוטר עבור כל השנים שעבד.

בהצלחה.