הרי את מקודשת לי לילדה בת 12

שאלה:

אם מישהו ״הציע לי נישואים״ בגיל 12, שם לי טבעת על היד ואמר ״הרי את מקודשת לי..״ ולא היו עדים ולא עבר אף אחד ברחוב, האם אני נקראת מאורסת ואם צריך לבטל את זה, מה עושים?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שלא היו שם בכלל עדים אין בזה חשש קידושין משום שקידושין יכולים לחול רק כאשר ישנם שני עדים כשרים. מעבר לכך מאחר שידעתם שאין עדים הכוונה לא היתה רצינית – לשם קידושין כפי שנפסק בשו"ע סי' מב סעי' ג'. אבל צריכים לדעת שזה לא משחק ילדים, העניינים הללו מדי רציניים כדי לשחק עם המשחקים האסורים הללו, לפעמים זה בהחלט עשוי לגרום לבעיות.