דם בתולים

שאלה:

האם בודקת יכולה להרחיב בתולים שלא נקרעו לגמרי בכדי שלא יאסרו שוב מחמת דם בתולים בליל טבילה הראשון לאחר החתונה ?
האם אפשר להניח מגבת כהה תחתיהם בכדי לא להיאסר מחמת בתולים שלא נקרעו לגמרי ?

תשובה:

שלום וברכה

במידה והבודקת תעשה זאת ותראה בפירוש שזה דם מכה ולא דם נידה, היא לא תאסר מחמת מעשה הבודקת וסביר שאחר כך לא תראה דם בפעם השניה. אבל להניח מגבת כהה כדי לא לראות דם שיודעים שיש ושנאסר בגזירת חכמים, אין טעם.