בשר וחלב במיקרוגל

שאלה:

שלום וברכה, אני הוצאתי שניצלים מהמקפיא, הם היו קפואים לחלוטין. הכנסתי אותם בתוך קערה בשרית למיקרוגל אבל שכחתי לכסות את הקערה הבשרית. במיקרוגל הזה מחממים חלבי ללא כיסוי ובשרי עם כיסוי, כלומר זה מיקרוגל חלבי. חיממתי את השניצלים פעמיים ברצף, כל פעם זה חצי דקה. כשהוצאתי את הקערה מהמיקרוגל השניצלים שבראש הקערה היו פושרים וקצת חמים, השניצלים שבתחתית הקערה היו קרים אך לא קפואים, והקערה עצמה מבחוץ היתה חמה, היא היתה חמה באופן שניתן היה להחזיק אותה למשך זמן רב, על דפנות המיקרוגל היו טיפות מים שהגיעו ככל הנראה מהקצת קרח שהיה מעורב עם השניצלים. רציתי לשאול מה הדין של המיקרוגל ומה הדין של השניצלים במקרה כזה. תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

לכאורה זה לא היה סיבה לאסור את המיקרוגל, אלא שמשום מה בעיני הוא בחזקת טרף בלאו הכי… בעיני לשים באותו מיקורגל גם בשר וגם חלב זה מועד לכשלון מוחלט, החום טבעו לנפח את העטיפה והיא לא תמיד נשארת הרמטית [כמו כן יש חובה לעטוף בשתי עטיפות הרמטיות ולא די באחת], ואני מניח שהרבה פעמים קורה שחיממתם בשר והוא לא היה אטום לחלוטין. לכן ההמלצה שלי להמנע לחלוטין משימוש לבשרי במיקורגל חלבי.