ברכות הנהנין – מי שאין לו טעם וריח

שאלה:

אדם שאין לו חוש טעם וריח בגלל הקורונה, מה עושה לגבי ברכות הנהנין?? האם מברך רגיל או לא?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה עסקו רבות בתקופה האחרונה בכל פורום קיים ותחת כל עץ רענן, דומני שההנחייה הפשוטה בענין זה היא כך: אדם שאוכל כדי לזון את גופו, כדי לקבל תחושת שובע או רוויה, גם אם אין לו טעם חייב לברך, אבל אדם ששבע ורווה ואוכל סתם משיעמום ואין לו בזה הנאה לו מבחינת טעם ולא מבחינת הנאת מעיו, אינו מברך, כמו באדם שותה מים שלא לצמאו.

שנזכה לסיום המגפה הזו במהרה…