חפצים שהושלכו מהמקלט לאחר שהוחזרו בלא ידיעת הוועד

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה.
לפני כחודש וחצי תלינו הודעה בבניין שעל כל הדיירים לפנות את חפציהם מהמקלט עקב צו פינוי והתראת קנס שקיבלנו מהעירייה.

לאחר שרוב המקלט פונה, ועברו כמה ימים אמנם פקחי העיריה לא באו לבצע ביקורת, דייר מהבניין הכניס שוב את חפציו בלא להודיע על כך לוועד. (הוא הניח בטעות שהפקחים כבר לא יחזרו)

לפני כמה ימים באו שוב הפקחים וראו שנשארו חפצים במקלט. על כן כוועד סמכנו על ההודעה שנתלתה לפני כחודש וחצי (יתכן שהיא כבר לא הייתה תלויה במועד זה) ופינינו את יתרת החפצים אל תוך פח האשפה העירוני. ביניהם היו גם החפצים של הדייר שהכניס את חפציו שוב.

אדגיש כי לא ידעתי שאלו החפצים שלו (אחרת הייתי מודיע לו אישית)

כעת (כשבוע לאחר שנזרקו החפצים) הדייר גילה זאת ובא בתרעומת על כך שזרקתי לו ארגז עם ספרים יקרי ערך וכד'.
2 שאלות:
1. האם נהגתי כשורה בכך שסמכתי על ההודעה המקורית ולא תליתי מודעה חדשה ?
2. באם לא, האם עלי לפצות אותו על זריקת החפצים ?

תשובה:

שלום וברכה,

שתי סיבות שהיה אסור לשכן להניח חפצים בשנית. א' אחרי שהייתה התראה על פינוי החפצים אסור לו להניח חפצים ללא אישור של וועד הבית. ב' מלבד שלא יכול להניח חפצים גם מזיק את כלל השכנים שמניח חפצים, מאחר וצפויים לקבל קנס כספי, והנחת החפצים גוררת נזק כספי לשכנים. ומאחר והייתה התראה והוא לא נהג כדין אין עליך חובת תשלומים בהשלכת החפצים.

בהצלחה.