לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

החזר מס של אחי

שאלה:

שלום כבוד הרב.
1. אני משקיע בשוק ההון. אח שלי רצה גם להשקיע, וכדי לחסוך בעמלות, הוא הביא לי את הכסף, קניתי בשבילו ני"ע מוגדרים (שסיכמנו בינינו), והחזרתי לו את כל הכסף (כולל הרווח), אחרי המכירה (לא עשינו היתר עסקה).
לא עבדתי השנה, ולכן יש לי נקודות מס לא מנוצלות, ואני מתכוון להגיש דו"ח מס על השנה, ולקבל החזר. בהחזר יהיה גם המס של אחי. האם אני חייב להביא לו את הכסף של החזר המס שלו? (הוא לא היה מגיש דו"ח בשביל זה).

2. האם מותר לכתחילה לקבוע שאני משקיע בשבילו, והחזר המס (אם יהיה) הוא שלי, בלי לחתום על היתר עסקה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אתה שליח של אחיך ולכן אין עליך איסור ריבית כיון שהוא המשקיע ואתה השליח שלו. ואם קיבלת החזר מס על המיסים שהוא שילם, ההחזר צריך לחזור למשלח – לאחיך. ודינו כשלח שליח שישלם לו מכס, והשליח הצליח לבטל את תשלום המכס שהכסף חוזר למשלח – ש"ך סימן קפג ס"ק טו.

בהצלחה.