אחריות קונה לנזק שעשה המוכר

שאלה:

קניתי דירה ולדברי אחד השכנים המזגן נמצא בשטח שלו. האם האחריות להזזת המזגן היא שלי או של מוכר הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

ההוצאה להזיז את המדחס של המזגן מוטל על הקונה ולא על המוכר – אם אכן הקונה חייב להזיז את המדחס.

בהצלחה.

מקורות:

השו"ע סימן רלב סעיף ו ייסד לנו שדבר שנהוג במדינה שהוא מום, מבטלים את המקח בגינו [ויש מקרים שניתן לדרוש תיקון], ודברים שהוסכם שאינו מום לבטל את המכירה אינו נחשב למום. ולכן אם תלו את המדחס שלא במקום המיועד ויש זכות לשכן לדרוש להזיז, אין בכך משום מום במקח שניתן לבטל את המקח, ולא משום מום כלל, ובקניית דירה דרך בני אדם שלא מתייחסים לזה כמום, ולכן ההוצאה מוטלת על הקונה. ורק אם הדבר נחשב כמום צריך המוכר לתקן את המום. והזזת מזגן הרי זה כמכר דירה עם חלון שבור שאין נחשב למום במקח והתיקון מוטל על הקונה.