רב קו

שאלה:

|שלום וברכה.
רציתי לשאול לגבי תשלום על נסיעה באוטובוס באמצעות כרטיס רב-קו. נסעתי עם אחי באוטובוס ורציתי לשלם פעמיים על שנינו אך בגלל שיש לי הסדר נסיעה של "סטודנט" המכשיר לא נתן לשלם פעמיים, לכן שילמתי רק עליי. הנהג לא אמר שצריך לרדת. השאלה האם צריך להחזיר לאותה חברה את הנסיעה הזו פעם אחרת, או אולי לאותו נהג דווקא (כי הבנתי שהם מקבלים אחוזים על כל תיקוף), ואם כן זה לא אפשרי עבורינו לאתר את הנהג, האם יש מה לעשות? או שאין צורך?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לשלם את החוב בנסיעה הבאה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב,
    משתמע מתשובת הרב שההחזר צריך להיות לא משנה באיזה קו אבל באותה החברה. אבל אם עלה על אוטובוס של "דן" למשל, יכול לתקף את ההחזר באוטובוס של "אגד" "קווים" וכו' (וכן על דרך זו לחילופין מחברה זו לחברה אחרת)?

  2. כיום התשלום עובר למשרד התחבורה. אם יש הבדל דרך איזו חברה רוכש את הנסיעה, יש לרכוש דרך אותה חברה, ואם אין הבדל יכול לרכוש דרך כל חברה שיבחר – צריך לברר את המציאות.